HU | ENG

Legyen egyszerűen a legjobb, mert az íz Dominál!

FSSC 20000 certification
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye sok-sok fokhagymával Jolán receptje a nosalty.hu-ról

hozzávalók / 4 adag

A cigánypecsenyéhez

  • 80 dkg sertéstarja
  • 20 dkg füstölt szalonna

A páchoz

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes db újhagyma
  • 1.5 ek mustár
  • 1 kk chili (őrölt)
  • 1 kk fűszerpaprika
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • 1 ek só
  • 2 ek napraforgó olaj  

A körethez

  • 1.5 kg újkrumpli
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 3 ek mustár
  • 1 kk citromlé
  • 1 kk só
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • 2 szál rozmaring

elkészítés

  1. A fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, chili, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet jól kikeverjük.
  2. A hús mindkét oldalát megkenjük a keverékkel (a maradékot félretesszük a tálaláshoz).
  3. A szalonnákat bevagdossuk, és lassú tűzön megsütjük.
  4. A serpenyőnkben jócskán lesz a szalonnából kisült zsír, ezen oldalanként 1-2 perc alatt, fedő nélkül átpirítjuk a fűszerezett hússzeleteket.
  5. Miután a 8 hússzeletet elősütöttük, újból a serpenyőbe helyezzük őket és kevés vizet alátéve, fedő alatt puhára pároljuk őket.
  6. Tálra tesszük, megkenjük a bekevert fűszerekkel és a kakastaréjra sütött szalonnákat ráhelyezzük.
  7. A körethez az alaposan megmosott és lesúrolt burgonyákat négyfele vágjuk és tálba tesszük. A fűszerekkel összekeverjük és tepsibe terítjük, majd lefedjük alufóliával.
  8. 220 C-on kb. 1 óra alatt, közben néha átkeverve megsütjük.